Friday 11 September 2020

Ekan viikon tärpit: koiran hyvinvointi ja käyttäytyminen

Ensimmäinen viikko opintoja on nyt takana päin ja täytyy kyllä sanoa, että oikein tuntee olevansa oikeassa paikassa!

Vaikka koronan takia ainakin syyskuu mennään täysin etäluentojen voimalla, on ihanaa saada kunnon rakennetta viikkoon. Näin ensimmäisellä viikolla totesimme kotona myös sen, että koko päivän etäpalavereihin osallistuva puolisoni ja etäluennoille osallistuva minä emme molemmat mahdu kotitoimistoon. Niinpä toinen pöytäkone sai siirtyä toistaiseksi olohuoneen ruokapöydän päätyyn. Ergonomia on vielä hieman hakusessa, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa optimoidu. Niin tai näin, olen tällä viikolla ollut melkein yhtä iloinen kuin möyriessäni kodittomien koirien kanssa mudassa tai heinässä. Tunnetila on tällä viikolla siis ollut jotakuinkin tämä:

 

Ekana päivänä tutustuttiin tutkinnon perusteisiin ja muihin käytännön asioihin kuten verkko-opiskelualustaan. Näin kuuden kuukauden vapaaherrattarena oleskelun jälkeen (ruokataukoineen) kuuden tunnin luentopäiväkin tuntui fyysieseti tosi rankalta, joten onneksi olin jo etukäteen ymmärtänyt jäädä parin viikon lomalle rakkaista vapaaehtoishommistani

Toinen opiskelupäivä noudatteli edelleen pehmeän laskun kaavaa, sillä vuorossa oli itsenäisesti opiskeltava kurssikokonaisuus eläimen hyvinvoinnista ja koiran käyttäytymisestä. Ahmin jo kesällä erinäisiä koirahierontaa, koirien lihashuoltoa, akupainantaa ja rakennetta käsitteleviä kirjoja, ja etenkin lukemani Salme Mujusen rakenneopus toimi oivana pohjamateriaalina koiran rodunomaisen käytöksen osuudelle.

Torstaina ja perjantaina puolestaan otettiin oikea tehosyventyminen koiran käyttäytymiseen ihanan Sofia Haapasen (eläintenkouluttaja, at) kanssa. Erityisen paljon ajatuksia ja ideoita nousi omiin käsittelytilanteisiin liittyen, niin omien koirien kuin toisaalta rescueiden kanssa toimiseen sekä tarhalla että luovutuksissa. Toisaalta vahvistui myös fiilis siitä, että omasta jo olemassa olevasta tietotaidosta tosi eri tavoin käyttäytyvien ja reagoivien koirien kanssa toimimisesta on ja tulee olemaan ihan hurjasti hyötyä sekä opinnoissa että tulevaisuudessa koirahierojan ammatissa.

Ihan jo neljä ensimmäistä päivää on ylittäneet mun jo valmiiksi korkealla olleet odotukset opinnoista niin suvereenisti, etten meinaa uskoa tätä todeksi. Materiaalit ja luennot ovat olleet todella laadukkaita, olen varaillut laajasti lisälukemista kirjastosta, ja päässä surisee jo vaikka mitä ideoita erilaisiin postauksiin ja tulevaisuudensuunnitelmiin. Vaikka viikonloppu menee varmaan pitkälti uuden rutiinin aloittamisen aiheuttamaa väsymystä pois nukkuessa, en malttaisi odottaa maanantaita! 

Ensi viikolla sukelletaan koiran anatomian maailmaan, jonka parissa vierähtääkin melkein koko syyskuu.

VIIKON TIMANTTI

Yhtenä tämän viikon parhaista resursseista jäi mieleen Kivuton koira-sivusto, josta löytyy helposti tietoa koiran kiputiloista, kivun tunnistamisesta, hoidosta ja seurannasta. Tämän ansiosta keksin ruveta myös keräämään linkkipankkia blogin sivupalkkiin. 👉

Post a Comment