Friday 7 August 2020

Opiskelijaksi

Niin se mieli muuttuu.

Kun valmistuin kuusi vuotta sitten tradenomiksi, päätin etten enää ikinä opiskele. Pari vuotta sitten aloin kuitenkin haaveilla alanvaihdosta eläinalalle ja etsiä tietoa eläinalan ammattitutkinnoista. Tänä vuonna tartuin vihdoin tuumasta toimeen, ja 15.6. sähköpostiini kilahti viesti: "Olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota sinulle opiskelupaikan!". JES!

Päätös opiskelijaksi palaamisesta on vahvistunut koronakevään aikana. Edellinen määräaikainen sopimukseni päättyi helmikuun lopulla ja maaliskuussa iskeneen poikkeustilan jälkeen nykyisen oman alani eli markkinoinnin ja viestinnän työpaikat ovat olleet kiven alla. Olen päässyt ajan kanssa ja ilman häiriötekijöitä pohtimaan, mitä oikeasti haluaisin tehdä ja miten siihen pisteeseen päästään. Tilanne opiskelujen aloittamiseksi ei siis voisi olla otollisempi.

Olen aina ollut kiinnostunut eläimistä ja niiden kanssa touhuamisesta, mutta jostain syystä en ole aiemmin ajatellut, että voisin tehdä jotain siihen liittyvää työkseni. Viimeiset kolme vuotta vapaaehtoisena Rescueyhdistys Kulkureissa ovat kuitenkin hitaasti herätelleet siihen, että eläinala voisi ihan oikeasti olla se mun juttu. Lisäksi olen oppinut aivan hurjan paljon erilaisista koirista, niiden eleistä ja käyttäytymisestä, mistä varmasti on apua koirien ja niiden omistajien kanssa työskentelyssä.

Punnitsin pitkään koirahierojan ja eläintenkouluttajan opintojen välillä, sillä molemmat ovat ammatteina todella kiinnostavia ja tukevat myös toisiaan hyvin. Hain opiskelemaan kumpaakin osaamisalaa, mutta koirahieronta vei lopulta voiton. Ainakin tällä hetkellä suunnitelmissani on hankkia tulevaisuudessa myös eläintenkouluttajan pätevyys, kunhan pääsen ensin tutustumaan eläinalaan oman tekemisen näkökulmasta.

Koirahierojan opintoni alkavat 8. syyskuuta Taitotalossa. Etenkin tuleva syksy näyttäisi kuluvan intensiivisesti anatomian ja hierontaotteiden opiskelussa. Ensi vuoden puolella opintojen painotus puolestaan keikahtaa työssäoppimisen sekä projektikoirahieronnan suuntaan. Valinnaisten opintojen osalta pallottelen vielä aivan superkiinnostavan koirien ruokinnan ja eläinalan yritystoiminnan välillä. Molemmista varmasti olisi tulevaisuudessa paljon hyötyä, mutta valinnanvaikeus on todellinen!

Tervetuloa seuraamaan matkaani koirahierojaksi!

Post a Comment