Sunday 25 October 2020

Syyslomapäivitys

Edellisestä postauksesta onkin jo vierähtänyt hetki, sen verran haltioissani olen painanut opintoihin liittyvien tehtävien ja muiden käytännön asioiden kanssa. Myös kolmisen viikkoa meillä viettänyt yllätyshoitolainen Piina (oik. Campino) olikin yllättävä aikasyöppö, ja omien koirien kanssa ollaan totuteltu Ninjan kilpirauhasen vajaatoiminta -diagnoosiin ja alkavaan rintarangan spondyloosiin.

Koulun puolella uutta asiaa on tullut tasaiseen tahtiin, ja mitä syvemmälle anatomian syövereihin sukeltaa, sitä kiehtovammaksi se muuttuu. Ninjan röntgenkuvien katselu eläinlääkärissä oli niin mielenkiintoista, että spondyloosidiagnoosi iski kunnolla tajuntaan vasta kotona - ensin meinasin olla vain innoissani siitä, että bongasin sen itsekin kuvista ja osasin nimetä oikean nikamankin. Luusanasto alkaa muutenkin olla melko hyvin hallussa niin suomeksi kuin latinaksi, ja nyt syysloman ja verkko-opintoviikon jälkeen sukelletaankin pintalihasten kiehtovaan maailmaan. 

 

Lokakuulle mahtui myös ihka ensimmäinen lähipäivä, kun meidän jo alkujaan melko pieni hierojaopiskelijaryhmä jaettiin koronaturvallisuuden varmistamiseksi vielä kahteen osaan ja pääsimme Taitotalolle harjoittelemaan hierontaotteita käytännössä vastuuluennoitsijamme Sannan whippeteillä. Oli tosi innostavaa päästä näkemään osa opiskelukavereista ihan livenä ja hierontaotteiden harjoittelu valvotusti ja vierailla koirilla lisäsi varmuutta omienkin koirien palpointiin ja muuhun kopelointiin.

Tuntuu siltä, että vain puolessatoista kuukaudessa opintojen jokainen osa-alue on ottanut isoja harppauksia eteenpäin, sillä viikonloppuna tein myös ensimmäisen projektikoiran tutustumiskäyntini. Kyseessä oli hyvän ystäväni koira Lucky, jonka kanssa olen jo varsin tuttu, mutta tietenkin on ihan eri asia viettää koiran kanssa aikaa tavallisen vierailun ohessa, kuin alkaa hieroa sitä.

Lucky on jo aiemmin käynyt sekä fysioterapeutin että hierojan käsittelyssä, joten ihan uutena sille ei hoitokäsittely tullut. Se rauhoittuikin hienosti kyljelleen makaamaan ja antoi todella hienosti tunnustella ja sivellä itseään, vaikka tilanne olikin selvästi sille hieman outo. Tutustumiskäsittelyn jälkeen Lucky pötkötteli loppuillan meidän vieressä, eli joko hieronnasta (tai hieronnan jälkeisistä tonnikalanameista) jäi ilmeisesti ihan kiva fiilis.


Luckyn lupaavan ensihieronnan jäljiltä käynnistelen nyt tutustumiskäyntejä myös muiden projektikoirien osalta. Esitietolomakkeen ensimmäinen versio on jo valmis ja sitä on testattu jo muutamalla testihenkilöllä, ja ensi viikolla olisi tarkoitus saada kalenteriin ensimmäiset vähän vieraampien koirien tutustumiset. Projektikoirille on edelleen vielä jonkun verran myös tarvetta, etenkin harrastus- ja käyttökoirien sekä kääpiö- ja jättirotujen edustajia kaipailen edelleen. Jotenkin jännästi oman lähipiirin koirat on pitkälti keskikokoisia rescueita 😅

Projektikoirien ohella etsinnässä on harjoittelupaikka ensimmäiselle työharjoittelujaksolle eli heti ensi vuoden alkuun. Olen laittanut kyselyitä muutamiin eläinalan yrityksiin jo menemään, mutta kaikki ideat ja vinkit tähän liittyen on erittäin tervetulleita. Ensimmäisen harjoittelun ei vielä tarvitse liittyä varsinaisesti kehonhuoltoon tai hierontaan, vaan pääpointti on eläinalan yrityksessä työskentely: asiakaspalvelu, eläinalan lainalaisuudet, muilta eläinalalla työskenteviltä oppiminen käytännössä.

Post a Comment